OTPOČELA REKONSTRUKCIJA ŽELEZNIČKE STANICE U RIPNJU

Ovih dana na inicijativu žitelja Ripnja, otpočela je rekonstrukcija železničke stanice Ripanj. Tim povodom u ponedeljak, 02. marta o.g. ovo podavalsko naselje obišli su predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević i savetnik generalnog direktora JP ”Železnice Srbije” Žarko Mihailović.

Kako je najavljeno rekonstrukcija železničke stanice koštaće 11.000.000 dinara, a planirano je da radovi budu završeni do kraja maja.

Ovom prilikom predstavnici „Želieznice“ i opštine Voždovac postigli su dogovor da se do kraja godine izvrši i obezbeđivanje još dva pružna prelaza u ovom području, s obzirom da su proteklih godina neobezbeđeni pružni prelazi u ovom voždovačkom naselju uzrokovali nekoliko saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Kako bi podigla nivo bezbednosti saobraćaja u zoni pružnih prelaza i raskrsnica, opština Voždovac se zajedno sa Železnicama Srbije uključila u urgentno rešavanje ovog problema.

Namera je da se, u saradnji sa Gradom za svakodnevne potrebe stanovnika podavalskog regiona do kraja godine revitalizuje i linija Beovoza, što će omogućiti veći kvalitet prevozne usluge u ovom delu Voždovca.

Поделите вест: