ХИГИЈЕНА ВАЖНА ЗА ОЧУВАЊЕ ЗДРАВЉА – ПОРУЧЕНО СА ФЕСТИВАЛА ЗДРАВЉА НА ВОЖДОВЦУ

И ове године, Предшколскa установа „Чика Јова Змај“ заједно са Градском општином Вождовац организовала је Фестивал здравља који је одржан у вртићу „Мала сирена“ у насељу Степа Степановић. Будући да је хигијена важан фактор у очувању здравља, на Фестивалу је представљен рад медицинских сестара на превентиви хигијене и нутрициониста који саветују како се правилно треба хранити.

Присутни су могли видети начин на који су малишани током целе године учили о значају личне хигијене, али и хигијене хране и околине. Директорка ПУ „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић каже да је циљ ове манифестације представљање метода и начина рада са децом. „Овај фестивал је приказао активности које су сарадници на унапређењу превентивне и здравствене заштите, нутриционисти, медицинске сестре и васпитачи радили са децом током претходне радне године. Ми желимо да деци омогућимо да сама бирају чиме ће се играти, простор у коме ће боравити (центар) и колико дуго ће игра трајати. Сматрамо да требају слободно и самостално да истражују и увиђају различите стране истог проблема“, истакла је директорка Хутовић.

Члан Већа ГО Вождовац задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић поздравио је овакву акцију која има за циљ да превентивно делује на малишане када је њихово здравље у питању. „Ми подржавамо све активности, фестивале и манифестације које побољшавају живот наше деце. Помажемо вртићима да на што бољи начин пруже адекватно васпитање најмлађим Вождовчанима и зато ћемо у наредном периоду у вртићу „Невен” реконструисати тоалете, а у вртићу „Колибри” проширити капацитете постојећег простора“, рекао је Стојановић.

Са децом су се дружили представници Дома здравља Вождовац, Црвеног крста Вождовац, Градског завода за јавно здравље и Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”. Иначе, Фестивал здравља организује се по други пут у ПУ „Чика Јова Змај”, а посебна атракција за најмлађе био је дечији аниматор Предраг Вуковић – Пеђолино.

Поделите вест: