ОПШТИНА У ПРОЈЕКТУ ПОДРШКЕ ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Породицама Вулић и Стајић са децом оболелом од церебралне парализе, које станују у згради без лифта у Видској улици, општина Вождовац је обезбедила на коришћење гусеничара за инвалидска колица и тиме знатно олакшала њихово кретање степеницама.

До сада су при изласку из дома дечацима старости 10 и 17 година с муком помагали родитељи, а од скоро могу на много лакши начин да савладају овај за њих велики проблем.

Задовољни родитељи захвалили су се председнику Општине Александру Савићу и свима који су помогли да се олакша кретање њиховој деци. Члан Већа Ивана Бањац навела је том приликом да је Општина изашла у сусрет молби оца дечака са церебралном парализом Ивана Вулића, обезбедивши им на коришћење преносиви гусеничар који ће знатно олакшати кретање инвалидских колица. „Општина на овај начин показује да брине о особама са инвалидитетом. Оваквих случајева има још и ми смо кренули од зграде где су два дечака из истог улаза којима је помоћ била неопходна, али наставићемо и даље да помажемо у овом правцу“ – рекла је Ивана Бањац.

Дилбера Сарајлић, секретар Савеза за церебралну дечију парализу Београда, захвалила се општини Вождовац која се на овај начин прикључила пројекту подршке особама са инвалидитетом коју спроводи Град Београд, заједно са ЈП „Градско стамбено“, у циљу уклањања архитектонских баријера на уласку у стамбене зграде. Како је објаснила, тамо где није могуће поставити рампе, значајан је и овакав вид помоћи, који омогућава породицама и особама са инвалидитетом да изађу из својих домова и дођу до школе, посла или удружења.

Поделите вест: