ZMAJEVCI IZ CELE SRBIJE OKUPLjENI NA VOŽDOVCU

Učenici škola koje nose naziv pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, okupili su se danas, 46. put na Susretu Zmajevih osnovnih škola.

Domaćini ovogodišnjeg Susreta su đaci i nastavnici OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ sa Voždovca, koji su ugostili učenike i nastavnike škola iz Brusa, Sremske Kamenice, Pančeva, Novog Kneževca, Rume, Đurđeva, Obrenovca, Svilajnca, Subotice, Sremske Mitrovice, Hajdučice, Banja Luke i Kosovske Kamenice.

U ime Gradske opštine Voždovac, manifestaciju je otvorio član Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović.

„Voždovac ima veliko srce i želim da se osećate kao kod svoje kuće“, rekao je Stojanović pozvavši sve da uživaju u programu i takmičenju.

Dobrodošlicu je poželela i direktorka škole „Zmaj Jova Jovanović“ Vesna Životić, koja je izrazila nadu da će se ova druženja nastaviti uspešno, kao i do sada.

Na današnjem Susretu Zmajevih škola, učenici su izveli raznovrstan program. Plesali su, pevali, svirali, recitovali i igrali, a tokom popodneva nadmetali su se u sportskim veštinama i kvizu znanja o Čika Jovi Zmaju. Program je završen mini koncertom i zajedničkom žurkom učenika i nastavnika.

Podelite vest: