ИЗМЕЊЕН РЕЖИМ ЛИНИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА ЗБОГ РАДОВА У ПАУНОВОЈ И НОВОЈ 13

Paunova-okretnica2Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” изводи радове на делу коловоза, при чему је дошло до посебне организације саобраћаја у Пауновој улици, од Булевара ослобођења до терминуса „Бањица 2”, саопштио је Секретаријат за саобраћај.

Током извођења радова у оквиру фазе 3а, до 6. априла измењен је режим рада појединих линија јавног превоза. Возила са линија 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 и 503 у смеру ка Авали, на делу од терминуса „Вождовац” до раскрснице Паунова – Булевар ослобођења, саобраћају Бебеловом улицом и Булеваром oслобођења. У смеру ка Вождовцу, на делу од раскрснице Паунова – Булевар oслобођења до терминуса „Вождовац”, возила саобраћају Булеваром oслобођења и Улицом Саве Машковића.

Током извођења радова у оквиру фазе 3б, од 7. до 9. априла мења се режим рада линија јавног превоза на следећи начин: тролејбуси са линија 40 и 41 ће саобраћати до старе окретнице на Бањици и носиће ознаке 40Л /Звездара – Бањица (Стара окретница)/ и 41Л  /Студентски трг – Бањица (Стара окретница)/. На релацији Бањица (Стара окретница) – Бањица 2 – Баштованска биће успостављена аутобуска линија 41А. Траса линије је следећа Бањица (Стара окретница) – Црнотравска – Паунова – Бањица 2 – Паунова – Булевар ослобођења – Баштованска (у повратку Паунова – Црнотравска).

Возила са линије 78 ће саобраћати измењеном трасом и то на делу од терминуса „Бањица 2” до раскрснице улица Паунова – Баштованска, у смеру ка Трошарини, следећим саобраћајницама – Бањица 2, Паунова, Булевар oслобођења, Баштованска и даље редовном трасом, а у смеру ка терминусу „Бањица 2” неће мењати трасу.

Возила са линија 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 и 503 ће у смеру ка Авали, на делу од терминуса „Вождовац” до раскрснице Паунова – Булевар ослобођења, саобраћати Бебеловом улицом и Булеваром oслобођења, а у смеру ка Вождовцу, на делу од раскрснице Пауновa – Булевар oслобођења до терминуса „Вождовац”, саобраћаће Булеваром oслобођења и Улицом Саве Машковића.

На измењеном делу трасе возила ЈГП-а користиће постојећа стајалишта и привремено успостављено стајалиште у Булевару ослобођења, у зони раскрснице са Улицом Милована Марковића, у оба смера.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда такође ће у наредном периоду изводити радове, при чему ће доћи до затварања за саобраћај деонице Улице нова 13 у Зуцу. Радови се изводе у две фазе: прва од 3. до 17. априла и друга од 8. до 22. маја 2017. године.

Поделите вест: