ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИК“

Ученици III i IV разреда средњих школа са Вождовца, такмичили су се данас у оквиру пројекта „Млади предузетник“ који организују Клуб привредника  општине Вождовац и Висока школа за пословну економију и предузетништво. Они су пред жиријем, који су чинили успешни привредници, изнели идеје за покретање бизниса, образложивши план и  начине реализације.

Најуспешнији у данашњем такмичењу био је тим Друге економске школе, чији је пословни предлог  Велес органик – производња органске хране. Уз менторство професорке Биљане Мирић, ученици Филип и Кристина Лазаревић и Јована Кораћ освојили су највише бодова и пласирали се у финално такмичење.

„Пројекат „Млади предузетник“  смо подржали јер ми у Градској општини Вождовац водимо одговорну политику према младима и подржавамо активности које оснажују и едукују младе у свим друштвеним сферама“,  рекао је на почетку такмичења члан Већа општине Вождовац задужен за спорт и омладину Милан Тодић, пожелевши ђацима успех. Он је додао да је руководство Општине у овом пројекту  препознало одличан начин да се идеја предузетништва приближи средњошколцима.

„Адекватном едукацијом и квалитетним примерима заједно ћемо охрабрити људе да развијају посао у свом крају. „Млади предузетник“ научиће средњошколце како да идеју коју имају разраде и претворе у успешан и одржив посао“, закључио је Тодић.

Председник Клуба привредника општине Вождовац  Милан Кљајић изразио је задовољство чињеницом да су млади веома заинтересовани за овај вид едукације и да желе да се баве предузетништвом.

„Клуб привредника општине Вождовац организаовао је ово такмичење, а у овиру пројекта координира и повезује успешне привреднике са учесницима и на тај начин обезбеђује квалитетну и ефикасну едукацију“, рекао је Кљајић.

Директорка маркетинга и односа с јавношћу Високе школе за пословну економију и предузетништво Александра Стојановић, изнела је податак  да је у пројекат од 1. децембра прошле године, када је покренут, укључено преко 10 градова, више од 35 школа и 500 средњешколаца.

Поред ГО Вождовац, овај пројекат  подржала је и Привредна комора Србије. Секретар сектора за предузетништво Бранислава Симанић, рекла је да је ово пример добре праксе коју треба да следе и друге општине у Србији.

Победнике данашњег општинског такмичења наградили су компанија Авантурија – боравком на Копаонику у хотелу „Ртањ“ и „Степа силвер трејд“  – лаптоп рачунаром.

Поделите вест: