САВИЋ: МИ СМО ИЗАБРАНИ ДА ШТИТИМО ИНТЕРЕСЕ СВИХ ГРАЂАНА

Данас је у просторијама Дома културе МЗ „Кумодраж“ одржан састанак са грађанима на коме су изнете све информације о Плану детаљне регулације дела насеља Кумодраж село. На сва питања грађана одговоре су дали председник Градске општине Вождовац Александар Савић, члан Градског већа Ивана Томић, в.д. директора Урбанистичког завода Београда Весна Тахов са сарадницима и председник МЗ „Кумодраж“ Драган Животић.

Председник Савић захвалио се Кумодражанима што су дошли у великом броју и поручио да само заједничким снагама постојећи проблеми могу бити решени. „Ово је данас трећи збор грађана који смо одржали на територији Вождовца. Заједно са руководећим људима из Урбанистичког завода и вама који сте овде, покушаћемо да дефинишемо како би у будућности требало да изгледа Кумодраж село, да покушамо да решимо проблем за који годинама уназад нико од претходних власти није био заинтересован. Ја вам обећавам да ћемо као одговорна општинска власт извршити један вид децентрализације тако што ћемо наше функционере из Града и директоре јавних предузећа довести овде да вам објасне о чему се заправо ради. Ниједан План који се тиче наше општине неће проћи уколико ви не дате сагласност. Ми смо изабрани да штитимо интересе свих грађана“, рекао је Савић.

В.д. директора Урбанистичког завода Београда Весна Тахов похвалила је ангажовање ГО Вождовац и њихове напоре да се овај план што пре реализује. „На општини Вождовац тренутно се раде 6 Планова, а један од тих је и за насеље Кумодраж село где је у току рани јавни увид. Ми желимо да нам се јавите са  својим предлозима како би смо вам омогућили најбоље урбанистичко решење овог простора које нажалост годинама није било уређено“, изјавила је Весна.

Све предлоге и сугестије о изради Планова грађани могу послати путем сајта Урбанистичког завода и писарнице. Мештани Кумодража захвалили су се општини Вождовац, а посебно члану Градског већа Ивани Томић која је и становник овог насеља, на одржаном састанку и прилици да дају сугестије и тако помогну да се План реализује у њихову корист.

Поделите вест: