ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉAЦ ЗА ПРОЈЕКАТ ВОЖДОВЕ КАПИЈЕ

Свечана церемонија полагања камена темељца у част обележавања почетка изградње првог кондоминијума на Вождовцу, под називом Вождове капије, одржана је данас уз присуство представника Града Београда, Градске општине Вождовац и Амбасаде Израела.

Повеља коју су потписали сви челни људи који су омогућили и допринели почетак изградње стамбено пословног комплекса свечено је положена у припремљене темеље, а њено засипање првим лопатама бетона означило је почетак градње.

Градоначелник града Београда г. Синиша Мали, Амбасадорка Израела Њ. Е. Алона Фишер, председник ГО Вождовац г. Александар Савић и Партнер менаџер пројекта Вождове капије г. Гили Декел учествовали су у овој церемонији и обратили се присутним званицама.

Партнер менаџер пројекта Вождове капије Гили Декел се захвалио присутним представницима локалне самоуправе и Града Београда и изјавио: „Пројекат Вождове капије, који је вредан 170 милиона евра, представља наставак улагања израелске компаније Shikun & Binui Group у српско тржиште, након успешног пројекта Централ Гарден. На преко 70.000 квадратних метара изградићемо домове за више од 700 породица постављајући стандард комфорног живота у граду. Захваљујући доброј сарадњи са представницима Града Београда и Владом републике Србије успели смо да постанемо лидери на тржишту некретенина, због чега сам посебно поносан“.

Председник општине Вождовац Александар Савић изразио је захвалност компанији Shikun & Binui Group која је одлучила да, након успешног пројекта какав је Централ гарден, други објекат буде изграђен на овој општини. „Част ми је и задовољство што на Вождовцу имамо један овако значајан пројекат који ће нашу општину још више да улепша и оплемени. Ми имамо још будућих планова за сарадњу са господином Гилијем и његовом компанијом. Оно што је значајно јесте да ће на овом пројекту радити српске фирме, људи са Вождовца и из Београда“ – рекао је Савић. Он је подсетио да се на Вождовцу тренутно гради Икеа која ће бити отворена у јулу месецу и да су започета два велика пројекта са компанијом Лидл. Такође је рекао да су од пре неколико година присутни и ланци продавница Веро, Идеа, Форма идеале и изразио уверење да ће још страних компанија доћи на Вождовац, што је у интересу Београђана и свих грађана Србије.

Амбасадорка Израела Њ. Е. Алона Фишер Кам је истакла да је веома поносна када види колико брзо се изглед Београда мења захваљујући свим пројектима израелских инвеститора који улажу у наше тржиште. „Сигурна сам да ће и овај пројекат бити успешан као и претходни пројекат израелске компаније Shikun & Binui Group и верујем да ће изградња кондоминијума Вождове капије позитивно утицати на развој тржишта некретнина у Београду“ – рекла је амбасадорка.

Градоначелник Београда Синиша Мали обратио се речима: „Град Београд је град који је отворен за инвеститоре којима се трудимо да обезбедимо најбоље услове пословања, а само током ове године започећемо пројекте чија вредност прелази пола милијарде евра. У Београду тренутно постоји 502 градилишта, а њихов број свакодневно расте, што ме чини изузетно поносним, јер се наша престоница сваким даном модернизује. Изградња кондоминијума Вождове капије је од изузетног значаја за Град Београд и верујем да ће та вредна инвестиција још више учврстити традиционално добре односе Србије и Израела“.

Поделите вест: