НОВА АУТОБУСКА ЛИНИЈА 406Л ОД ДАНАС ПОВЕЗУЈЕ БЕЛИ ПОТОК И КУМОДРАЖ

Данас је успостављена нова аутобуска линија 406Л која саобраћа од Трошарине, кроз Земљорадничку улицу, Авалским путем до железничке станице у Белом потоку, чиме ће повезати насеља Кумодраж село и Бели поток.

Градска општина Вождовац на овај начин изашла је у сусрет молби грађана и уз помоћ Дирекције за јавни превоз успостављена је нова линија 406Л (ред вожње). Овај мини бус, који ће саобраћати у интервалу од 70 минута, има аутобуска стајалишта у Земљорадничкој улици, која до сада није била обухваћена јавним градским превозом постојеће линије 406.

Новом линијом данас су се провозали и председник општине Вождовац Александар Савић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић, заједно са чланом Градског већа Иваном Томић, чланом Већа општине Вождовац задуженим за саобраћај Рељом Огњеновићем и педседником МЗ “Кумодраж” Драганом Животићем.

Они су исказали задовољство што од сада деца и одрасли, а нарочито ђаци из овог краја, више неће морати да иду пешице преко 3 км  до најближе аутобуске станице.

„Захваљујем се господину Рафаиловићу и Секретаријату за саобраћај што су уважили молбе наших суграђана и омогућили им овом аутобуском линијом боље услове за живот, а ђацима олакшали пут до школе.  Ми ћемо се потрудити да, уз помоћ Дирекције за градско земљиште и изградњу Београда, идуће године реконструишемо целу Земљорадничку улицу у пуном профилу“ – обећао је председник Савић.

Секретар Рафаиловић је објаснио како су текле припреме на коловозу, како би се испунили сви потребни услови проласка линије 406Л Зрмљорадничком улицом. „Поставили смо свуда аутобуска стајалишта, како би се осигурала безбедност путника“ – рекао је он и потврдио да Секретаријат за саобраћај чини све да подједнако третира грађане рубних делова Београда, као и оне из центра града.

Поделите вест: