БАЊИЧКИ ПЛАТО УСКОРО ДОБИЈА ЛЕПШИ ИЗГЛЕД

Бањички плато, који се налази непосредно уз пијацу, на углу  Паунове и Коканове улице, после више од тридесет година, добиће нови и лепши изглед. 

Почетaк радова на уређењу платоа данас су обишли председник Градске општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Градске пијаце“ Иван Сочо, као и становник овог насеља, народни посланик СНС Владимир Ђукановић.

„На захтев грађана, овај запуштени простор који је служио за нелегалну продају и паркирање, општина Вождовац је одлучила да уреди и направи један леп урбани џеп, односно трг где ће Бањичани моћи заједно са својом децом да се друже и проводе слободно време. Простор ће бити осветљен, поставиће се клупе, чесма и трудићемо се заједно са Телекомом да поставимо бежични интернет. У уређење платоа уложили смо 15 милиона динара“ – објаснио је Савић при обиласку радова. Он је уједно најавио да ће до краја године почети изградња једног одељења дома здравља на Бањици, што ће бити од велике користи становницима овог дела Вождовца. Пројекат ће, према његовим речима, урадити општина Вождовац, а Град Београд ће уложити новчана средства у изградњу. Председник Општине је изјавио да се, после враћања базена на Бањици у окриље Градске општине Вождовац, планира комплетна реконструкција овог спортског комплекса који је током више деценија био девастиран, чиме ће се вратити његов првобитни сјај.

Директор ЈКП „Градске пијаце“ Иван Сочо обавестио је грађане да ће пијаца на Бањици ускоро бити у потпуности реконструисана и проширена. „Ово је један сјајан пример заједничке сарадње у циљу развоја окружења пијаце“ – рекао је Сочо и најавио да ће се у међувремену, већ за десетак дана, почети са асфалтирањем пијаце, која је центар, срце и душа једног комшилука. „Она представља и привредни центар, што је општина Вождовац препознала, јер ће њеном реконструкцијом бенефити бити вишеструки, како за све који раде на пијаци, тако и за цело окружење“- објаснио је Иван Сочо.

Владимир Ђукановић изразио је задовољство што ће овај простор, на коме је годинама владао потпуни хаос, на задовољство свих суграђана, ускоро бити уређен и добити лепши изглед. Он је напоменуо да је покренуо иницијативу да се у  околини изгради додатни паркинг простор, с обзиром да је то један од највећих проблема житеља овог дела Бањице и изразио уверење да ће Град изаћи у сусрет овој молби.

Обиласку радова присуствовали су председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић, чланови Већа општине Реља Огњеновић, Милош Стојановић и Милијан Стопић, као и шеф одборничке групе СПС – ЈС у СО Вождовац Веселин Марковић.

Поделите вест: