ВОЖДОВАЦ СЕ ПРЕДСТАВИО НА САЈМУ ТУРИЗМА

Градска општина Вождовац представила се на овогодишњем Београдском сајму туризма, који су организовали Град Београд, Секретаријат за привреду и Туристичка организација Београда. Под слоганом „Ново лице Београда“ – презенатација Београда конципирана је као тематско представљање различитих сегмената туристичке понуде престонице за 2017. годину.

У хали 4 на штанду ТОБ, где су били приказани промо филмови о Београду, поред осталих београдских општина, своје потенцијале представила је и општина Вождовац, под слоганом „Време је за Вождовац“. Бројни заинтересовани посетиоци могли су да се путем интерактивне презентације, коју је приказао Вук Мирчетић, упознају са свим вождовачким знаменитостима, културно историјским чињеницама и привредним потенцијалима. Као значајна туристичка понуда, поред планине Авала, представљена је и реновирана кућа војводе Степе Степановића у Кумодражу, која је захваљујући свом новом изгледу и аутентичним експонатима, документима и сликама из живота чувеног српског војсковође, уврштена у туристичку понуду деци школског узраста.

Сви данашњи посетиоци који су узели учешће у занимљивом квизу знања, могли су да се опробају у интерактивној презентацији. Они који су понудили тачне одговоре добили су поклоне и вредне награде у виду ваучера за студентску школарину, бесплатних тренинга у фудбалу, стоном тенису и јоги, улазнице за Авалски торањ, бесплатне карте за путовање у Беч или Скопље.

Мирчетић се на крају захвалио свим спонзорима који су омогућили вредне награде и то: градитељу стамбеног комплекса „Вождове капије“, Факултету за примењени менаџмент економију и финансије, Аутобуском превознику „Фудекс“, ЈП „Емисиона техника и везе“, ФК „Мондиал“, Установи вождовачки центар „Шумице“, Установи спортски центар „Вождовац” и Удружењу грађана „Наше руке“.

Поделите вест: