„МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИК“ НА ВОЖДОВЦУ

Представници Клуба привредника општине Вождовац и Високе школе за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) одржали су данас састанак са директорима средњих школа са Вождовца, а поводом реализације пројекта „Млади предузетник“.

ВШПЕП, као лидер у области предузетништва, покренуо је пројекат са циљем да се што већи број тимова широм Србије укључи у едукацију у овој области.

Присутне је поздравио члан Већа општине Милан Тодић који који је нагласио да је Градска општина Вождовац, у складу са одлуком Владе Републике Србије о проглашењу Деценије предузетништва, подржала овај пројекат.

„Општина Вождовац је као одговорна установа која у сваком сегменту друштвеног живота води рачуна о Вождовчанима свих узраста, препознала потребу ширег ангажмана на приближавању идеје предузетништва међу средњошколском популацијом,  јер су они наша перспектива, пре свега у погледу нових, свежих идеја“, рекао је Милан Тодић.

Такмичење ће бити организовано током фебруара и марта на локалном и републичком нивоу, по принципу формирања тимова од  три до пет ученика, који ће идентификовати своју пословну идеју, разрадити је у виду пословног плана да би је на крају презентовали пред жиријем.

Жири ће чинити представници реалног бизниса, а оцењиваће се креативност и оригиналност идеје, реалистичност и изводљивост пословног плана и убедљивост представљања.

Поделите вест: