ОСНОВАН ЛОКАЛНИ САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

У циљу ефикаснијег спровођења мера политике запошљавања на територији Градске општине Вождовац, данас је основан Локални савет за запошљавање општине Вождовац.

Савет је формиран на иницијативу председника Општине Александра Савића зарад ефикаснијег спровођења програма и мера активне политике запошљавања, прописа, планова и других питања од интереса за запошљавање, пре свега социјално угрожених категорија.

На конститутивној седници за председника Локалног савета за запошљавање изабран је Вук Мирчетић, а за његовог заменика Жељка Зеленовић Вуковић  из Националне службе за запошљавање.

Према речима Вука Мирчетића, Локални савет за запошљавање је саветодавно тело, које оснивачу даје мишљења и препоруке у вези са питањима од интереса за унапређење запошљавања.

„За почетак, донећемо Предлог локалног акционог план запошљавања општине Вождовац који ће бити у складу са Националним акционим планом, а затим умрежити  послодавце, предузетнике, привреднике и представнике различитих интересних група када је запошљавање у питању. Након тога спровешћемо обуке о самозапошљавању како би заинтересовани могли да аплицирају за бесповратна средства која додељује држава “, рекао је председник Савета.

Локални савет за запошљавање општине Вождовац у свом саставу има представнике Националне службе за запошљавање, Центра за социјални рад, Канцеларије за младе, образовних установа, Невладиних организација, особа са инвалидитетом, националних мањина, привреднике и раднике Управе општине Вождовац.

Поделите вест: