ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА У ВОЖДОВАЧКИМ ШКОЛАМА

Прослава Светог Саве – првог српског светитеља и утемељивача образовања, обележена је данас у свим вождовачким основним и средњим школама, уз церемонију сечења славског колача и пригодан свечани програм.

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић, присуствовао је прослави Светог Саве у Основној школи „Јанко Веселиновић“ у Шумицама, заједно са председником Скупштине Александром Мирковићем и чланом Већа Милошем Стојановићем.

После духовне молитве у славу Светог Саве, свештеник је приступио обреду сечењу славског колача, коме су се, поред директорa и ученика Школе, придружили и општински руководиоци, у присуству школског колектива, бројних гостију и родитеља ђака.

Савиндан  је прослављен и у свим осталим вождовачким школама, свечано, уз Светосавску химну, рецитације, песме и сликовите приказе из живота српског просветитеља и првог архиепископа. Свештеници су подсетили ђаке, наставнике и све остале госте колико је значајна међусобна љубав, вера, помирење и праштање, које треба неговати током школовања и читавог живота.

Школској свечаности у ОШ „Војвода Степа“ присуствовала је чланица Градског већа Ивана Томић, док су челници општине Вождовац пратили школске приредбе у другим школама, где су се ђаци представили фолклорним наступом, хорским певањем и добро припремљеним драмским приказом.

Поделите вест: