ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2016 У ТЕКВОНДОУ ОДРЖАН НА БАЊИЦИ

Трофеј Вождовца 2016 у теквондоу  за пионире и кадете у борбама и за све старосне селекције у формама, одржан је  у УСЦ „Вождовац“ на Бањици у организацији Tеквондо клуба Београд, а под покровитељством Градске општине Вождовац.

На свечаном отварању и уручене су плакете Браниславу Куруци, члану  Tеквондо клуба Београд који је на Светском првенству у формама одржаном у Перуу, у октобру ове године, освојио треће место и Милошу Петковићу, за изузетан допринос и постигнуте резултате у теквондо спорту.

У знак захвалности за подршку, плакета је уручена и директору УСЦ „Вождовац“ Драгану Животићу, а за промоцију и популаризацију теквондо спорта, плакету је добио члан Већа општине Вождовац задужен за спорт, Милан Тодић.

Тодић је рекао да је веома задовољан што је  IV Tрофеј Вождовца окупио велики број такмичара, јер је то доказ да је улагање у ову манифестацију донело резултате. „Општина Вождовац је препознала и у континуитету помаже развој школског спорта, рекреативни спорт и спорт особа са инвалидитетом, а план је да се у наредној години крене и са развојем предшколског спорта који је базна станица за правилан развој“, најавио је Милан Тодић.

Организатор манифестације Љубиша Ракић  казао је да је давне 1995. године по први пут  одржано такмичење под овим називом, под покровитељством тадашњег спортског савеза Вождовца. „Након тога такмичење је одржано још неколико пута, а сада нам је жеља да поново заживи и то са циљем популаризације код млађих категорија спортиста. Из тог разлога такмичење се организује за пионире и кадете“, нагласио је Ракић.

На такмичењу које је окупило више од 150 малишана, присуствовао је Милош Петровић, члан Савета за спорт и омладину ГО Вождовац.

Поделите вест: