У ПОСЕТИ ДРУШТВУ ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ ПАРАЛИЗУ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Drustvo cerebrala1Поводом обележавања 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, чланове Друштва за церебралну и дечију парализу Вождовац, посетио је данас Вук Мирчетић у име председника Градске општине Вождовац Александра Савића. Ово друштво традиционално обележава свој дан сусретом са званичницима локалне самоуправе, са циљем да их упозна, како са проблемима, тако и са достигнућима особа са инвалидитетом у разним сферама живота и рада.

Председник Друштва Алија Краснић, навео је да је велики проблем њихових 150 чланова неприступачност и социјална изолованост и да би од значаја било на поједине улазе поставити рампе за инвалиде, како би се олакшало њихово кретање и прилаз зградама.

Секретар Савета за церебралну и дечију парализу Дилбера Сарајлић навела је потребу организовања радног центра, где би се особе са инвалидитетом радно ангажовале и на тај начин имале целодневну активност.

У разговору са члановима овог вождовачког друштва, Мирчетић је навео да ће се руководство Општине потрудити око проналажења решења за проблем недостатка адекватног простора за дружење и могућност уређења постојеће просторије која се налази у склопу МЗ „Митрово брдо“ у Заплањској улици.

Поделите вест: