ОДРЖАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ И ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У организацији oпштине Вождовац и Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912. до 1920. године ОО војвода Степа Степановић, јуче је у скупштинској сали одржана свечана академија поводом Дана државности Републике Србије и примирја у Првом светском рату. Преко 150 учесника и присутних гостију са великом пажњом погледало је свечани програм уприличен овим значајним догађајима.

Драган Спасић, један од организатора академије поздравио је присутне и захвалио се на издвојеном времену и интересовању, а учесницима програма и ученицима основних школа „Војвода Степа“, „Јајинци“, „Филип Филиповић“, XII београдске гимназије и КУД „Рипањ“ поручио да наставе да беседе о нашим великим јунацима и њиховим подвизима.

У име Градске општине Вождовац академији је присуствовао Вук Мирчетић који је одмах на почетку окупљене поздравио у име председника Александра Савића. „Радимо на томе да у родној кући војводе Степе буду изложени посебни примери српских новина са Крфа из времена војсковође Степановића“ – рекао је Мирчетић.

Поделите вест: