ОШ „ВОЈВОДА ПУТНИК“ У РИПЊУ ПРОСЛАВИЛА ДАН ШКОЛЕ

Поводом обележавања Дана школе у ОШ „Војвода Путник“ у Рипњу данас је уприличена свечаност којој су присуствовали градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Вождовац Александар Савић. Прослави су присуствовали и специјална саветница Министарства просвете Драгана Миловановић, чланице Градског већа Ивана Томић и Тања Поповић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту Снежана Ђурић и члан Већа општине Вождовац Милош Стојановић.

Честитајући Дан школе, председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да је, поштујући упутства Владе Републике Србије и премијера, Општина Вождовац у протекле две и по године уложила велика финансијска средства у реконструкције школа, вртића и домова здравља.

„Један од примера је и ова школа, где смо поставили балон – салу, нову ограду, окречили унутрашњост и средили фасаду. Да бисмо све то урадили, морамо имати добру сарадњу са свим школама, које ће нас на време за наредни буџет обавестити о свему што је неопходно да се уради у њима“, рекао је Савић и додао да се нада да ће општина наредне године обезбедити 50 милиона динара како би се са овим активностима наставило.

Према речима Горана Весића, ова школа је прави пример како једна школа која није у центру града може да буде уређена и има услове какви су потребни за добро образовање.

„Пре неколико година око школе није постојала ограда, није било балон-сале нити уређеног дворишта и била је пример како неке школе у Србији још увек изгледају. Последње три године захваљујући Општини Вождовац, Граду Београду и ангажованости људи из школе ова установа је доведена у стање да можемо њоме да се понисимо и да њени ђаци имају исте услове као и они у центру града. Ова школа сада има салу за тренинге, спортске терене, ограду, а Град Београд је урадио пут поред школе који је био у јако лошем стању. Овде је све било поплављено 2014. године, а данас нас све ово чини поносним“, рекао је Весић.

Он је додао да ово показује како заједно Град Београд, општина и људи који раде у школству могу да унапреде рад школа јер оне су најважније за образовање деце, али и будућност наше земље.

„Град Београд је на територији општине Вождовац ове године у реконструкцију и обнову школа уложио око 30, а Oпштина Вождовац 46 милиона динара“, истакао је Весић и ученицима честитао Дан школе и пожелео да буду добри људи јер их, између осталог, на то обавезује назив ове школе.

Директорка школе Рада Ракочевић истакла је да је веома задовољна што је заједничким снагама урађен велики посао те да је за 50 година, колико школа постоји, она постала кућа више националних мањина и да то одлично функционише.

„Ово је сигурно најинклузивнија школа у Београду која има веома високо едукован стручни кадар. Када се споје општина, град и република и када смо сви на истом задатку, то много значи, а  резултат је пример добре праксе“, рекла је Рада Ракочевић и том приликом поделила захвалнице свима који су допринели обнови и уређењу школе.

Поделите вест: