ЛЕПО ЈЕ РЕЋИ „ХВАЛА“ И „МОЛИМ ТЕ“

У оквиру превентивног програма „Лепо понашање“ данас је у Прихватилишту за децу и омладину „Васа Стајић“, Завода за васпитање деце и омладине Београд, одржана радионица на тему лепог понашања.

„Циљ ове акције, коју подржава Градска опшина Вождовац, јесте да деца спознају разлику између лепог и ружног понашања као и шта могу да буду узроци а шта последице доброг и лошег односа са другима“, каже   Ивана Бањац, члан Већа општине Вождовац.

Штићеници прихватилишта активно су учествовали у радионици дајући практичне примере лепог и ружног понашања из свакодневног живота. Они су навели да није лепо шапутати у друштву, свађати се или узимати туђе ствари без питања, а да је лепо рећи „хвала“, „извини“ и  замолити некога за помоћ или услугу.

Такође су, кроз игру асоцијација и претпоставку одређене ситуације, заједно са предавачима пробали да пронађу најбоље и најкорисније решење, како би осетили лепоту доброг односа.

О томе како се треба понашати у одређеним приликама, и како лепо понашање доприноси да се ми осећамо лепо и прихваћено у заједници и да се исто тако осећају и људи око нас, општина Вождовац наставиће да едукује дечаке и девојчице кроз овај превентивни програм.

Поделите вест: