КРЕАТИВНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ „ЗНАЊЕМ ЗА БУДУЋНОСТ“

Данас је у општини Вождовац реализовано трећи пут за редом Oпштинско такмичење за средњошколце у студији случаја – креативна радионица „Знањем за будућност“. Ово такмичење организују Градска општина Вождовац и Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ), са циљем да се ученицима завршног разреда средње школе помогне да одаберу одговарајуће академско образовање и своју будућу професију.

Ученике више вождовачких средњих школа који су се пријавили за учешће у радионици, у име председника општине Вождовац Александра Савића поздравио је  Вук Миречетић, координатор такмичења. Он се захвалио МЕФ-у на досадашњој изузетној сарадњи, као и матурантима који су узели учешће у такмичењу, поручивши да су они будућност у коју верујемо.

Присутни средњошколци формирали су тимове и најпре одслушали уводно предавање које су одржали сарадници са МЕФ-а Немања Стојковић и Нада Николић, а затим су у такмичарском делу имали задатак да на одређени проблем изложе своје оригинално решење. Најбољи тим који буде успешно решио дате задатке и изложио најкреативније идеје, добиће награду у виду бесплатне школарине за прву годину студија на МЕФ-у, друга и трећа награда обезбеђују попусте на школарину и стипендије, док се за учешће у радионици добијају сертификати.

Овакав вид креативних радионица користи младим људима, јер подстичу тимски рад, креативност, стицање нових знања, као и такмичарски дух и забаву.

Поделите вест: