РАСКОШНИ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Туристичка организација Београда у сарадњи са Градском општином Вождовац за све новинарске екипе организовала је данас полудневни излет који има за циљ промоцију културних блага ове општине. Група је прво обишла родну кућу војводе Степе Степановића у Кумодражу где су их сачекали и пожелели добродошлицу испред Општине Вук Мирчетић и председник МЗ „Кумодраж село“ Драган Животић. Поред историјског значаја, ова кућа је пример народне архитектуре која има архитектонску и етнографску вредност.

„Градска општина Вождовац као институција која води рачуна о својој култури и традицији труди се да чува и промовише знаменитости на својој територији. Тако се данас налазимо у кући војводе Степе Степановића, која је обновљена и поново доступна за посетиоце захваљујући ангажовању председника Општине Александра Савића и члана Градског већа Иване Томић. Заједничка идеја Општине и ТОБ-а јесте управо да се знаменитости на Вождовцу уврсте у туристичке понуде и зато смо данас овде“ – рекао је окупљенима Мирчетић.

После куће војводе Степановића, новинари и председник МЗ „Бели поток“ Драган Илић обишли су торањ на Авали. Све заинтересоване је са знаменитостима Авале упознала Јелена Димитријевић Гајић, саветник за Авалски торањ.

„Општина Вождовац и  ЈП Емисиона техника и везе творци су пројекта реконструкције комплекса Авалски торањ који је одобрен од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација у износу од 32 милиона динара. У току су радови на изградњи етно галерије, сувенирнице, дечјег и фитнес парка, терена за кошарку и одбојку и кафића на отвореном“ – казала је Јелена.

Туристичка организација Београда у свом програму рада уврстила је и развој нових туристичких производа и програма као што је део понуде етно село Амерић, сеоско домаћинство у ГО Младеновац. „Ово је свакако занимљиво школској деци у виду једнодневних екскурзија али и свима који би да се врате у прошлост, то могу недалеко од куће уколико дођу овде“ – поручио је в.д. директора ТОБ Миодраг Поповић.

Посетиоци су имали прилику да се упознају са вештинама мачевања и обиђу домаћинство које има изглед изворних и старих кућа и покућства.

 

Поделите вест: