БОКСЕРСКЕ ЛЕГЕНДЕ У БОРБИ ЗА РАДНИЧКИ

У Установи „Вождовачки центар – Шумице“ синоћ је одржан боксерски спектакл под називом „Љубинко Веселиновић и пријатељи – за Раднички“.

Спортско друштво „Раднички“ окупило је легенде нашег бокса које су  биле југословенски, европски и светски прваци, са циљем да се прикупе средства за помоћ Друштву.

Велики број спортских асова дошли су  да виде врхунске мајсторе у хуманитарној акцији, предвођене  вицешампионом света Драганом Вујковићем, освајачем олимпијских, светских и европских медаља Мирком Пузовићем и европским прваком Љубишом Симићем.  Пред окупљеном публиком, Љубинко Веселиновић одиграо је свој опроштајни меч против Рајка Џајића, а након тога су боксовали и Срба Марић, Зоран Шекуларац, Драган Полексић, Дејан Митровић, Драган Вујковић и Перко Таминџић.

Акцију су, својим учешћем, подржали и глумци Горан Султановић и Иван Бекјарев, групе Рибља Чорба и Зарђали Ексер и многобројни спортисти међу којим и  Светлана Цеца Китић, Зоран Мока Славнић и Петар Милеуснић.

СД „Раднички“ најављује да је ово само једна у низу акција за решавање тренутних финансијских проблема, да би могли несметано да наставе успешно одгајање будућих шампиона. За непуних 100 година колико постоји Друштво, однеговано је више од 300 репрезентативаца који су освојили преко 20 медаља на олимпијским играма, 51 медаљу на европским и 29 медаља на светским првенствима.

Градска општина Вождовац и  Установа „Вождовачки центар – Шумице“  уступили су простор за одржавање  синоћне акције, како би помогли СД „Раднички“ и тако наставили праксу хуманих активности, као и помагање и унапређење спорта и у Општини и у Београду.

Поделите вест: