УСКОРО РЕШЕЊЕ ДУГОГОДИШЊЕГ ПРОБЛЕМА ИЗЛИВАЊA КАНАЛИЗАЦИЈЕ У НАСЕЉУ ВЕЉКО ВЛАХОВИЋ

Zgrada OpstineПосле хитне реакције председника Градске општине Вождовац Александра Савића, мукама становника вождовачког насеља Вељко Влаховић, где се често јављају поплаве због лоших одвода канализације, ускоро ће доћи крај. Узрок ових проблема су највећим делом нелегално грађени објекти, који нису ни пријављени Београдском водоводу и канализацији.

После падавина које су почетком септембра узроковале још једну поплаву у Улици војводе Влаховић и апела грађана кућа између бројева 25 и 40 упућених општини Вождовац, председник Александар Савић упутио је ургенцију ЈКП „Београдски водовод и канализација“ да се приступи решавању дугогодишњег проблема са изливањем канализације у Улици војводе Влаховића у насељу „Падина“ и реконструкцији постојеће неусловне канализације у Бакарској улици.

Из Београдског водовода стигао је одговор да су стручни извршиоци из Сектора канализационе мреже и из Сектора за  развој пројектовање и инвестиције сагледали могућности за решавање ових проблема. Сектор развоја је приступио изради техничких решења за изградњу делова нове канализационе мреже, чиме ће ови проблеми бити решени.

Оно што је за грађане важно јесте да ће JKP „Београдски водовод и канализација“ у оквиру плана пословања за 2017. годину предвидети потребна средства за изградњу ових неопходних цевовода.

Поделите вест: