ТОРЛАК ПО ТРЕЋИ ПУТ ПОНЕО ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА

На стадиону ФК “Вождовац” у среду, 10. августа 2016. године,  одигране су завршне утакмице турнира „Трофеј Вождовца 2016“, који је општина Вождовац организовала са циљем подршке сениорских аматерских клубова са своје територије. Овогодишњи домаћини били су ФК „Авала 1939“ и ФК „Минел“, који ове године слави 60 година постојања. Утакмице су одигране по групама и пропозицијама такмичења, на теренима у Белом потоку и Рипњу.

Пред више од две стотине гледалаца на крову ТЦ „Стадион“, у 17 часова, одиграна је утакмица за треће место између ФК „Рекреативо 011“ и ФК „Авала 1939“. У регуларном току утакмица је завршена резултатом (1:1), након чега су уследили пенали. У извођењу једанаестераца ФК „Рекреативо 011“ био је бољи, а утакмица је завршена резултатом (5:4). Голове са беле тачке за Рекреативо постигли су: Ђорђевић, Муњиза, Крвавац и Којић, а голове за Авалу: Шестић, Ковачевић и Јовановић С.

Финална утакмица за прво место „Трофеј Вождовца 2016“ између екипа ФК „Торлак“ и ФК „Херој Полет“, почела је у 20 часова. Веома напета и квалитетна утакмица, успешно је завршена, упркос лошим временским условима, а Торлак је однео убедљиву победу са резултатом (4:1) и тиме по трећи пут понео Трофеј Вождовца. За Торлак голове су постигли Малић (2), Бранковић (1) и Раковић (1), док је једини стрелац Херој Полета био Богдановић.

Ове година Градска општина Вождовац обезбедила је и награде за публику  – фудбалске лопте и мајице. Извученим добитницима награде су поделили Горан Спасојевић, члан Извршног одбора Фудбалског савеза Београда, Милош Стојановић, члан Већа Градске општине Вождовац и Драган Животић, заменик директора Спортског центра „Вождовац“.

Милан Тодић, члан Већа Градске општине Вождовац задужен за спорт и омладину и један од главних твораца манифестације, по завршетку утакмица захвалио се свим учесницима, као и спонзорима турнира. „Идејни творац спортске манифестације „Трофеј Вождовца“ је председник  Градске општине Вождовац Александар Савић, који има за циљ популаризацију аматерског рекреативног спорта на нашој територији. Општина Вождовац је препознала значај ове манифестације, а Фудбалски савез Београда уважио труд Општине и ову манифестацију уврстио у стални календар, а од пре две године постао суорганизатор турнира“ – рекао је Тодић, додавши да сваке године, без обзира на пласман, општина Вождовац из буџета наменски опредељује средства за помоћ клубовима учесницима ове манифестације, у виду спортске опреме.

Због лоших временских услова, уручење награда и пехара, који су требали да буду додељени по завршетку финалне утакмице, одложено је за наредне дане.

Поделите вест: