LIX OPEN – СВЕТСКИ КУП У МОТОРИЦИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА АУТИЗМОМ И ТЕШКОЋАМА

Светски куп у моторици за децу и младе са аутизмом и тешкоћама LIX OPEN биће oдржан 9. септембра  на Ади Циганлији, најављено је данас на конференцији за штампу.

Љиљана Станојевић, председница удружења LIX  које организује ову акцију, захвалила се на помоћи свима који подржавају манифестацију рекавши да је овај пројекат, под покровитељством јединствен у свету.

Она је нагласила да пројекат представља  посебан вид спорта који има функцију терапије за унапређење способности деце и младих са аутизмом и тешкоћама истакавши да постижу запажене резултате.

Заменик градског секретара за спорт и омладину Драгољуб Кочовић је изразио велико задовољство што је Секретаријат за спорт града Београда од почетка  препознао вредност ове манифестације, рекавши  да овакав мисионарски пројекат могу да раде само они људи који су у потпуности посвећени вишим циљевима.

Члан Већа  Милан Тодић рекао је да ГО Вождовац у континуитету препознаје вредности оваквих пројеката и да подршком овом Купу, који је проглашен  манифестацијом од значаја за град Београд, наставља одговорну политику. Он је додао да је помоћ институција неопходна за акције ове врсте и најавио да ће у врло скором периоду бити расписани конкретни пројекти ГО Вождовац, који ће оснажити везу спорта и удружења која се баве младима са тешкоћама.

Пројекат се реализује у сарадњи са Центром за заштиту одојчади, деце и омладине, а промотер пројекта је Тамара Никезић, оперска певачица Народног позоришта.

Поделите вест: