НАГРАЂЕНЕ ШКОЛЕ СА НАЈБОЉИМ РЕЗУЛТАТИМА У ШКОЛСКОМ СПОРТУ

Градска општина Вождовац и Удружење педагога физичке културе општине Вождовац, организовали су свечану доделу награда за најуспешније школе које су током првог полугодишта 2015/2016. показале изванредне резултате у оквиру Школског спорта.

У Свечаној сали општине Вождовац награде најбољим учесницима уручио је члан Већа задужен за спорт и омладину Милан Тодић, који је препознао важност очувања Школског спорта, и на чију се иницијативу уз подршку Педагога физичке културе другу годину заредом успешно спроводи Школски спорт у свим вождовачким школама.

„У спорт се мора непрестано улагати, велика ствар је за све школарце да се на адекватан начин приближе спорту и баве физичком активношћу, што је једна од најважнијих ствари у њиховом одрастању. Општина је и ове године са спортским клубовима покренула акцију „Спортско лето на Вождовцу 2016“, у оквиру које ће малишани моћи током распуста бесплатно да тренирају спорт за који се определе“ – истакао је Тодић.

Пехаре, плакете, признања и мајице најуспешнијим такмичарима уручили су и Влада Крстивојевић испред СС Београда, као и Владета Томић и Раденко Стевовић испред СС Вождовца.

У конкуренцији основних школа прво место је освојила ОШ „Милан Ђ. Милићевић“, друго ОШ „Доситеј Обрадовић“ и треће ОШ „Веселин Маслеша“, а најбоље пласиране средње школе су Друга економска школа, Дванаеста београдска гимназија и Геолошка и хидрометеоролошка школа „Милутин Миланковић“.

Председник Удружења педагога физичке културе Дејан Марсенић поздравио је све присутне и апеловао да се помогне бившем ученику  Дванаесте београдске гимназије ватерполисти Радосаву Андрејићу, који је оболео од тешке болести а којем су неопходна новчана средства како би наставио лечење у иностранству.

Marsenic i ZegaracТакође, Марсенић је уручио плакете у знак захвалности за подршку у реализацији овог спортског програма председнику Општине Александру Савићу и председнику Актива директора основних школа Вождовац Милану Жегарцу.

Поделите вест: