ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ВОЖДОВЦА И ШАНГАЈСКОГ ДИСТРИКТА ЂАДИНГ

Приликом пете посете пријатељске кинеске делегације Вождовцу, председник Општине Александар Савић потписао је данас, 13. јуна 2016. године, Меморандум о сарадњи  између  шангајског дистрикта Ђадинг у НР Кини и Градске општине Вождовац. Меморандум је потписан са циљем успостављања пријатељских односа  и  развоја међусобне сарадње између два града и народа. Садржај Меморандума подразумева да обе стране размењују идеје и пројекте у складу са принципима равноправности и узајамне користи у областима као што су економија, туризам, образовање, култура, као и другим областима које доприносе економском и културном развоју друштва.

Председник Савић са својим сарадницима, топло је дочекао петочлану кинеску делегацију, коју је предводио г-дин Ма Чунлеи, секретар КП Комитета дисктрикта Ђадинг и пожелео им добродошлицу у Београд и Вождовац. Посебно се захвалио Марини Поп Ценић и Горану Васиљевићу из Друштва Далеки исток, који већ пет година успешно организују сусрете са представницима Ђадинга и који су омогућили да Вождовац буде једина градска општина која је потписати Меморандум о сарадњи и пријатељству. „Код нас сте увек добро дошли, јер је српски народ увек волео и волеће народ Републике Кине. Захваљујем вам се у моје лично име, али и у име премијера Александра Вучића што се односите заштитнички према нама, јер сте правдољубиви и подржавате слободарске идеје нејаких и слабих народа, као што смо ми сада“ – рекао је Савић. Он је гостима представио Вождовац и изразио наду да ће се овим меморандумом остварити сарадња на пољу образовања, науке, културе и спoрта, али и индустријским зонама које су у плану да се отворе на територији Вождовца. Председник је потом представио чланове свога младог тима, који је до сада показао одличне резултате у области  образовања, спорта, саобраћаја и инфраструктуре.

Председавајући кинеске делегације г-дин Чунлеи захвалио се срдачним домаћинима и изразио уверење да ће се сарадња две општине убудуће још више учврстити на пољима науке, спорта, образовања, технике и индустрије. Он је представио Шангај и дистрикт Ђадинг који је нарочито познат по аутомобилској индустрији и тркама формуле 1.

DelegacijeПо завршетку разговора обе делегације су размениле поклоне, а гости су позвали представнике општине Вождовац да посете Шангај у најскоријем периоду, што су домаћини срдачно прихватили.

Поделите вест: