СТУДЕНТИ НЕКОЛИКО БЕОГРАДСКИХ ФАКУЛТЕТА ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ ВОЖДОВАЦ

Група студената са Факултета организационих наука, Политичких наука, Правног факултета и Београдске пословне школе посетила је данас Градску општину Вождовац и упознала се са руководиоцима значајних општинских одељења и њиховим радом.

Пројекат „Школа јавних политика и локалне самоуправе“ покренут је од стране Групе за анализу и креирање јавних политика и Канцеларије за изучавање јавне управе и локалне самоуправе, уз финансијску подршку ГО Вождовац. Пројекат се спроводи од априла, а полазници су имали прилике да слушају теоретска предавања о раду локалних самоуправа, предлозима практичних политика, али и да кроз менторски рад приступе изради конкретних решења за Вождовац, које ће предложити локалним доносиоцима одлука. Пројекат има за циљ да студентима приближи рад Општине, као и да запосленима помогне у изради практичних решења за поједине проблеме.

Студенте су примили начелница Управе општине Бојана Радаковић, са сарадницима из Службе за скупштинске и заједничке послове, Одељења за општу Управу и Одељења за инспекцијске послове. Они су их дочекали речима добродошлице, са жељом да им се овом посетом приближи рад општинских одељења у циљу стицања нових искустава и знања. Студенти који су похађали „Школу јавних политика и локалне самоуправе“ доставиће Општини предлоге практичних политика, присуствоваће конститутивној седници која ће се одржати 3. јуна, али и спровести симулацију налик правој седници, са циљем боље провере усвојеног знања.

Поделите вест: