НОВЕ НАОЧАРЕ НА ПОКЛОН СТАРИЈИМА ИЗ ДОМА ВОЖДОВАЦ

Почетком маја сви корисници Дома за старе у Качерској улици обавили су офтамолошке прегледе које им је омогућила Градска општина Вождовац, на основу којих су им урађене наочаре са одговарајућом диоптријом. Тим поводом председник Привременог органа ГО Вождовац Александар Савић обишао је данас овај вождовачки дом и поклонио преко деведесет наочара за вид пензионерима којима је то било неопходно.

Приликом поделе наочара, председник Савић поздравио је кориснике Дома, рекавши да ће Општина као и до сада, чинити све да обезбеди боље услове за живот и њихову спокојну старост. „Општина Вождовац је у претходном периоду водила највише рачуна о својим најмлађим и најстаријим суграђанима и ова акција је спроведена у том духу. Ми смо на овај начин желели да помогнемо, нарочито старијима са нижим примањима, а такође ћемо настојати да поновимо и излете на Фрушку Гору, које смо до сада у више наврата организовали“ – рекао је Савић пензионерима.

Стари који су примили лепе и корисне поклоне исказали су велико задовољство и  захвалност на свему што је општина Вождовац учинила за њих – организоване излете до фрушкогорских манастира, као и за уређење Дома и постављене клупе у дворишту.

Офтамолошке прегледе o трошку општине Вождовац обавило је и око 640 најмлађих Вождовчана, а њих 84 којима је установљена диоптрија у наредном периоду добиће потребне наочаре.

Поделите вест: