„ОСМЕХНИ СЕ ЗДРАВО“ У ОКВИРУ XXVI НЕДЕЉЕ ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА

Под слоганом „Осмехни се здраво“ у периоду од 17. до 23. маја у Републици Србији обележава се XXVI Недеља здравља уста и зуба. Дом здравља „Вождовац“, уз подршку Градске општине Вождовац, као и сваке године придружује се акцији обележавања, коју спроводe Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, са циљем да се подстакне здравствено васпитни рад  на тему оралног здравља и едукација деце о значају и начину одржавања здравља уста и зуба.

У оквиру обележавања Недеље здравља уста и зуба интензивира се рад стоматолошких тимова у предшколским и основношколским установама и организује се конкурс за најбоље ликовне и литерарне радове.

Тим поводом у скупштинској сали општине Вождовац, у четвртак 19. маја 2016. године одржана је приредба са пригодним програмом на којој је учествовало око 120 малишана из вождовачких вртића који су извели рецитаторски програм и изложили своје ликовне радове. Бројне предшколце испред Градске општине Вождовац поздравио је Вук Мирчетић, а потом и директорка Дома здравља „Вождовац“ др Нада Јовановић Васиљевић. Мирчетић је исказао задовољство што види децу у тако великом броју и захвалио се организаторима ове корисне манифестације у име Општине и председника Александра Савића, понудивши гостопримство и наредне године.

Уследио је забавни део програма уз духовити наступ дечјег аниматора Пеђолина, који је измамио радосне осмехе свих присутних малишана. Као заслугу за труд и ангажовање на тему „Осмехни се здраво“, учесници са најуспешнијим радовима награђени су дипломама и пригодним поклон пакетићима.

Поделите вест: