АЛЕКСАНДАР САВИЋ У ПОСЕТИ ДНЕВНОМ БОРАВКУ У ЈАЈИНЦИМА

Председник Привременог органа Градске општине Вождовац Александар Савић посетио је данас Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју „Вождовац“ у Јајинцима. Он је време провео у разговору са децом и особљем, а са руководиоцем боравка Дивном Илић разговарао је о условима рада и потребама које имају.

„Општина Вождовац се у претходном периоду потрудила  да овај објекат опреми и да помогне његовом бољем функционисању. Данас смо дошли и уз помоћ нашег Клуба привредника донели играчке и сокиће, да ову децу на неки начин помогнемо. Ми ћемо се потрудити у наредном периоду да опремимо једну зграду на територији Вождовца, где ћемо моћи да проширимо ове капацитете за нашу децу. Општина је до сада знатно допринела уређењењу школа, вртића и у домова здравља, а тај тренд ћемо да наставимо. Трудићемо се да помогнемо и овом дневном боравку колико је то могуће“ – рекао је Савић приликом посете. Потом је малишане боравка обрадовао припремљеним поклонима, дидактичким и другим играчкама, као и сокићима које им је поделио на крају.

Boravak4Дијана Џудовић, радни тарапеут у Дневном боравку захвалила се Општини на досадашњој помоћи и изразила уверење да ће се одлична сарадња наставити и у наредном периоду.

Иначе капацитет Дневног боравка је 21 корисник, распоређен у 2 групе. Са децом раде дефектолози, радни терапеути, професор физичке културе, стручни сарадници, неговатељи и медицинска сестра на превентивној здравственој заштити.

Објекат чију адаптацију 2012. године помогла Градска општина Вождовац налази се у уређеном простору, површине око 105м2 са адаптираном (затвореном) терасом од 40м2. Поседује две просторије за групни рад са корисницима, радионицу, канцеларију/амбуланту, трпезарију, дистрибутивну кухињу и пратеће просторије.

Поделите вест: