И ОВЕ ГОДИНЕ НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић обишао је данас радове у Основој школи „Филип Филиповић“, где је у разговору са директором школе Душаном Кићовићем и надзорним органом радова сазнао појединости о начину постављања нових подних облога.

„Општина Вождовац је у претходном периоду уредила тоалете у свим вождовачким основним школама, увела видео надзор и поставила један део школских ограда. Тако су сада у школи „Филип Филиповић“ у току радови на уређењу око 800 квадрата ходника, за шта је издвојено око 3 милиона динара. Сви материјали су еколошки и што је важно домаће су производње. Надамо се да ће наши ђаци и њихови родитељи бити на крају врло задовољни“ – рекао је Савић.

Директор школе је похвалио досадашњу одлучну сарадњу са Општином и захвалио на томе што је имала слуха да удовољи потребама школе да се поставе нови подови, који нису мењани још од 1959. године.

Председник је навео како је Општина и у 2016. години издвојила око 46 милиона динара за уређење више школа  и то: за санацију ограда у школама „ Јанко Веселиновић“, „Васа Чарапић“ у Пиносави, „Војвода Путник“ у Рипњу, „Доситеј Обрадовић“ и „Јајинци“ у Раковица селу, где ће бити урађена и санација крова, потпорног зида и термоизолација фасаде. Биће саниран кров и у школама, „Војвода Степа“ у Кумодражу и „Васа Чарапић“ у Белом потоку, у којој ће се урадити и термоизолација фасаде.

Уређењем вождовачких основних школа, у које није улагано преко двадесет и више година, општинско руководство показује бригу и намеру да својим најмлађима посвети посебну пажњу на здраво и безбедно одрастање, уз знатно боље услове школовања.

Поделите вест: