ЖЕЉА ДА СЕ ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ И ПРОВЕРИ ВОЉА ВОЖДОВЧАНА – РАЗЛОЗИ ПОДНОШЕЊА ОСТАВКЕ ПРЕДСЕДНИКА ГО ВОЖДОВАЦ

Aleksandar Savic,predsednik opstine Vozdovac Beograd 1607 2014 photo Predrag MiticПредседник Градске општине Вождовац Александар Савић, на 16. седници Скупштине ГО  Вождовац, одржаној 5. фебруара 2016. године,  поднео је оставку са жељом да се изађе на изборе и провери воља Вождовчана.

Са циљем да Вождовац постане лепше место за живот, општинско руководство на челу са Александром Савићем, реализовало је и започело у протекле две године бројне капиталне пројекте из области саобраћаја, комуналне инфраструктуре, школства, здравства, захваљујући доброј сарадњи са Градом Београдом и јавним градским предузећима.

О разлозима подношења оставке на место председника општине Вождовац, Савић је истакао следеће: „Радили смо на пројектима који су од виталне важности за наш Вождовац, поштујући изборну вољу Вождовчана, на пројектима о којима претходне власти нису ни размишљале.

Из тог разлога желим да знам да ли грађани подржавају то што смо санирали тоалете у 12 основних школа, поставили видео надзор, оградили школска дворишта у три основне школе и у плану је ограђивање осталих, реконструисали смо Основну школу „Вук Караџић“ у Прњавору, као и 27 дечијих игралишта у градском делу Вождовца. Отворили смо амбуланте у Кумодражу 1 и 2, завршавамо амбуланту у насељу Степа Степановић, градимо регионални здравствени центар од 800 квадрата за подавалски део Вождовца, отворили смо и вртић „Звончица“ у насељу Браће Јерковић, покренули изградњу Кумодрашког колектора, изградњу секундарне канализационе мреже Мала утрина, покрећемо изградњу Јелезовачког колектора, али и изградњу магистралног водовода дуж Крагујевачког пута од 8 километара. У току је изградња водовода у Улици тимочки пут, асфалтирано је двадесет некатегорисаних путева, уведено је више аутобуских линија… Могао бих навести још пројеката који су реализовани и започети, али се плашим да се претходна власт не умори од читања. Нека грађани бирају да ли ћемо заједно да наставимо путем којим смо кренули одлучним и вредним корацима, са једним и јединим циљем – да нашој деци, нашој младости, генерацијама које долазе, онима за које живимо и за које стварамо – створимо пристојан живот и обезбедимо им благостање. Нека Вождовчани оцене урађено и одлуче: Да ли настављамо да радимо, или желе да се врати бивша власт са својим капиталним пројектима, попут Пазл града”.

 

 

Поделите вест: