ГОДИШЊИЦА РОЂЕЊА ВОЈВОДЕ СТЕПЕ

Поводом 159 година од рођења славног српског војсковође војводе Степе Степановића, данас су на његов споменик у насељу Кумодраж, венце положили представници Градске општине Вождовац, Републичког одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године, Општинског одбора Савеза потомака, као и ученици ОШ „Војвода Степа“.

Испред ГО Вождовац, венац је положила Ивана Томић, члан Већа општине, која је присутне подсетила на значај очувања српских тековина, споменика културе, као и очување места на коме се окупљају бројни Кумодражани и Вождовчани – споменик војводи Степи Степановићу. Управо из тог разлога, прошле године обновљена је и родна кућа војводе Степе, која је на располагању свим заинтересованим посетиоцима, а нарочито најмлађима, како не би заборавили колико су се наши преци борили за очување српске државе, традиције, идентитета…

Председник Републичког одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године – пуковник у пензији Љубомир Марковић, после полагања венца, говорио је о значају и великим заслугама војводе Степе на бојном пољу, због којих он и данас слови за једног од најславнијих српских војсковођа свих времена.

Обележавању годишњице рођења војводе Степе присуствовао је и председник Општинског одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године – Драган Спасић и том приликом свима упутио позив за свечани програм посвећен војводи Степи Степановићу, који се истим поводом одржава 14. марта 2015. године, од 18 часова у ЦКС „Шумице“.

Полагању венаца присуствовали су генерални секретар Републичког одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године – Милена Харамбашић, представници МЗ „Кумодраж“ и МЗ „Јајинци“.

Поделите вест: