AKCIJA SPASAVANJA JELKI NA VOŽDOVCU

jelkaOpština Voždovac se priključuje akciji Grada Beograda vezanoj za kupovinu Novogodišnjih i Božićnih jelki koja predstoji u vreme ovih praznika. Apelujemo na naše sugrađane da se prilikom kupovine jelki kojima će ukrasiti svoje domove i obradovati svoju decu odluče za jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavaju seču mladih stabala četinara.

Pozivamo decu da zamole roditelje da kupuju isključivo jelke sa korenom, koje će posle novogodišnjih praznika zasaditi u svom dvorištu, čime ćemo svi zajedno povesti računa o vazduhu koji udušemo, našoj planeti i budućnosti naših porodica.

Opština Voždovac obaveštava građane da jelke korišćene tokom praznika, mogu doneti u opštinu, Ustanička 53. Sva stabla prikupljena ovom akcijom  Opština će zasaditi na svojoj teritoriji, formirajući tako svoje parkove. U ovoj akciji učestvovaće učenici naših škola.

Mnogobrojnim ekološkim akcijama Opština nastoji da edukativno deluje na najmlađe. Ovo je prilika da zajedno sprečimo uništenje stotine hiljada jelki koje se poseku bez korena u našem glavnom gradu.

Posle praznika jelke ćemo vratiti prirodi.

Поделите вест: